Juhannusviikonlopun sunnuntai valkeni Äkäslompolossa pilvisenä. Päivällä jäin lapsenvahdiksi (ts. datasin kun V oli päiväunilla) mökille muiden lähtiessä hakemaan jääkaapin täytettä Jounin Kaupasta, ja ruuan jälkeen päätimme lähteä hieman tutkimaan lähipolkuja. Hyttyset korvien ympärillä inisten otimme suunnaksi muutaman kilometrin patikointireitin, joka vei meidät Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja Kesänkijärven rantaan.

Kesänkitunturi
Aivan älyttömät maisemat, ei voinut muuta kuin huokailla!

Puro
Metsät olivat joka paikassa täynnä kirkasvetisiä puroja.

Nelikko
Mustasilmäiset
Vihreitä yksityiskohtia maan tasolla.

Kesänkijärvi
Kellostapuli

Kesänkijärvi oli kaunis luonnontilainen järvi kahden tunturin välissä. Tuossa alemmassa kuvassa möllöttää toisella puolella ollut Kellostapuli, toisella puolella kohosi postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvä Kesänki. Pyörimme hetken järven rannalla ja kävimme myös laavulla, sattuipa siellä sopivasti olemaan geokätkökin, jonka tietysti S:n kanssa etsimme käsiimme. Muita ihmisiä ei tällä reissulla nähty, sen sijaan porotokka ilmaantui paikalle kuin tyhjästä.

Yötön yö

Sunnuntain päätteeksi sää selkeni ja aurinko tuli esiin pilviverhon takaa. Puolen yön jälkeen nukkumaan mennessä pääsimme ekaa kertaa ihastelemaan kunnolla Lapin yötöntä yötä, oli pakko vielä lähteä käymään pihalla kameran kanssa kun öinen valoisuus tuntui niin kovin ihmeelliseltä. Kyllä nyt täällä etelässä ollessa on niin ikävä sitä loppumatonta valoa!