Ei liene jäänyt epäselväksi, että mennyt talvi oli jokseenkin erikoinen. Täällä eteläisessä Suomessa joulu oli musta, samoin vuodenvaihde. Tammikuussa sentään saatiin hieman lunta ja ehkä viikon verran riitti talvikelpoisia pakkaslukemia. Siihen se sitten tyssäsi: tuli vesisateet ja se vähäinenkin lumipeite suli pois. En ehtinyt edes sulattaa pakastinta, kuten yleensä aina teen tähän aikaan vuodesta. Mieleen ei muistu yhtäkään helmi-maaliskuun vaihdetta, jolloin olisi näyttänyt tältä:

Maaseudun rauhaa
Melkein jo vihertää
Tuomiokirkolla
Kevään eka iltakävely
Raiteet

Ekat kolme kuvaa on helmikuun puolelta, viimeiset kaksi maaliskuun ensimmäisen päivän illalta. Ei ole lunta ei, pikemminkin näyttää siltä että ruoho alkaa vihertää. Ja hei, tällä viikolla bussikortin umpeuduttua korkkasin pyöräilykauden! Parina päivänä olen nyt suhannut fillarilla töihin ja takaisin, oi sitä onnea kun ei tarvitse enää tiirailla julkisen liikenteen aikatauluja. Näpit vähän tahtovat palella aamuisin, täytynee heittää vielä ohuet hanskat alle. Eilen kelpasi kyllä polkea kotiinpäin, kun aurinko paistoi ja lämpömittari näytti +5°C. Ei muuta kuin peukut pystyyn, ettei mitään kovin kamalaa takatalvea enää tule…