Tällä viikolla tapahtunutta: sain vihdoinkin päivitettyä 4-vuotiaan iMacini tähän päivään. Hankin pari lisäkampaa muistia sekä taskukokoa olevan ulkoisen kiintolevyn (varmuuskopiointia varten) jo joulun aikaan, mutta tietyissä asioissa saamattomana ihmisenä varsinainen työ jäi tekemättä kun ei kerran mikään tulenpalava hätä ollut. Turhaa vitkuttelua tiki, varsinkin kun koko hommassa meni ainoastaan muutama tunti. Vaan kyllä nyt kelpaa datailla! Ursulan muisti kasvoi 4 gigasta 12 gigaan ja käyttöjärjestelmä päivittyi Snow Leopardista parin version yli uusimpaan Mavericksiin (joka vieläpä oli ilmainen). Isoin muutos taitaa olla hiiren uusi skrollaustapa, mutta parin illan jälkeen siihenkin alkaa tottua.

Pruum!
Kotia kohti
Metsässä I
Metsässä II
Metsässä III
Metsässä IV
Metsässä V
Metsässä VI

Uudet tuulet puhaltavat myös valokuvien käsittelyn puolella, sillä otin käyttöön Adobe Lightroomin (sekin odottanut joulusta asti). Sen suhteen on havaittavissa vielä pienoista hapuilua, sen verran erilainen ohjelma kuin aiemmin käyttämäni Photoshop ja kaverit. Harjoittelin puolentoista viikon takaisen Tampereen visiitin kuvilla ja tuollaista jälkeä onnistuin saamaan ohjelmasta ulos, kiitos Presetrin ilmaispresettien. Ihan jees, tykkään kovasti tuollaisesta vähän-muttei-liian jännästä meiningistä kuvissa. Seuraavaksi suunnitelmissa on ottaa haltuun RAW-kuvat ja jatkaa niillä Lightroomiin tutustumista, tähän asti kun olen paukuttanut pelkkää jpg-kuvaa. Elämme jännittäviä aikoja! :D

Kuvauskalusto: Olympus OM-D E-M5 + M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake

The Sounds – Weekend [2013]