Tytär 9 kk
Hieno maastoutuminen meidän sängyn lakanoihin. ;)

Vauva 9 kk
 • Kiinnostus kissaa kohtaan ei ole loppumassa, päinvastoin tyttö yrittää päivittäin hieroa tuttavuutta Barbin kanssa. Barbi kuitenkin suhtautuu vielä varsin varauksella ja ihan syystä, vauva kun on aikamoinen häslä edelleen.
 • Ojentaa kädessään pitämiä asioita äidille, isille ja toisinaan kissallekin.
 • Oppi taputtamaan käsiään yhteen. Väsyneinkin äiti heltyy, kun toinen katsoo suurilla silmillään, hymyilee alalegot vilkkuen ja kädet käy läps läps läps. ♥
 • On jostain keksinyt murisemisen. Lähinnä murisee ikään kuin yrittäisi komentaa tyyliin sohvatyynyä tai kirjaa, usein murinaa tulee myös väsyneenä.
 • Istuminen on tukevoitunut eikä enää kovin usein kellahda siitä selälleen. Istuu edelleen usein aitajuoksija-asennossa, mutta toisinaan myös polviensa päällä. Normaali istuma-asento jalat suorana tulee harvemmin, mutta eiköhän sekin tästä pian kehity.
 • 8,5 kk iässä keksi yhtenä iltana miten kävelyvaunun kanssa pääsee eteenpäin ja sen jälkeen sitä töpsöttelyä onkin treenattu lähes päivittäin.
 • Leluista edelleen Mauri Kunnaksen purkkipyramidi on edelleen aika pop, tyyppi on nyt itse oppinut laittamaan purkkeja sisäkkäin. Lisäksi kirppikseltä jo vuosi takaperin löytynyt Brion kävelyvaunu on kova sana.
 • Yöt alkoivat mennä turhan levottomiksi, joten siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan. Nyt ei enää havahdu jokaiseen peiton kahahdukseen tai isin yskähdykseen.
 • Oli jo jättänyt yösyömiset pääasiassa väliin, mutta yhtäkkiä alkoi taas huutaa yöllä tissin perään. Välillä rauhoiteltiin parikin tuntia keskellä yötä, mutta ainoa mikä lopulta auttoi oli se tissi. (Ja äiti keskittyy yön pimeinä tunteina hokemaan kohta helpottaa, kohta helpottaa…)
 • Brion turvakaukalo alkoi tuntua ahtaalta pituussuunnassa, joten turvaistuinkaupoilla oli käytävä. Hieman ennen 9 kk-päivää tyttö siirtyi autossa matkustamaan päheään seeprakuosiseen Britaxin istuimeen, joka on osoittautunut käytännössä tosi näppäräksi. Autokilareita istuimen vaihto ei tosin poistanut kokonaan, harmi vain.
 • Pientä räkätautia oli päällä useamman viikon, niistäminen ei edelleenkään ole kivaa mutta suolatipat antaa sentään jo laittaa mukisematta. Kova vatsa sen sijaan on vaivannut taas enemmän, joten rauhoitettiin puuro pelkkään kauraan + laitettiin joukkoon usein luumusosetta (kaveri keitti kotimaisista luumuista sokeritonta sosetta meillekin pakkaseen), niin tilanne alkoi onneksi helpottaa.
 • Vain puuro (edelleen ihan lempparia) syötetään lusikalla, muuten syö itse sormin. Pinsettiote on kehittynyt huimasti, mutta noin muuten ruokailut ovat välillä ihan leikkimistä. Kertoja pitäisi saada lisää, mutta mä en tajua missä vaiheessa muka ehtii… (Ilmeisesti pitäisi koko ajan a. syödä tai b. valmistella seuraavaa ateriaa. Älytöntä!)
 • Alarivistöön putkahti uusi hammas ihan huomaamatta, nyt niitä on läpi kaikkiaan seitsemän. Sormien tunkeminen suuhun ja kuolaaminen on lisääntynyt ja jatkuu edelleen, liekö tulossa vielä lisääkin hampaita.
 • Kestovaippatouhu sujuu jälleen paremmin. Hankin kokeiltavaksi vähän erilaisia (ja isompia) vaippoja, joista mm. Myllymuksujen ja Sampsukan sivunepilliset taskut ovat toimineet ok. Myös imua pitää nykyään olla selkeästi enemmän, testaamalla on löytynyt ihan kelpo komboja. Kertiksissä on edelleen Muumien koko 4 ja myös saman merkin housuvaippoja (koko 5) on testattu.
 • Kasvussa on tapahtunut selkeästi joku spurtti ja likalle on tullut vihdoin vähän reisiäkin. :) 68 koon vaatteista osa on täytynyt siirtää syrjään ja loputkin 74-kokoiset on otettu käyttöön.
 • Pituus 71,2 cm (49 cm), paino 7850 g (2930 g).