Tytär 10 kk

Vauva 10 kk
 • On jo niin kovin tomera! Pakko kai tässä on alkaa valmistautua kahden kuukauden kuluttua häämöttävään etappiin, vauvavuoden päätökseen. o_O
 • Nauttii muiden lasten seurasta, kun olemme tämän syksyn käyneet lähes joka viikko vauvasirkuksessa ja vauvabicissa. Joku perhekahvila tms. voisi varmasti olla myös kiva, mutta toistaiseksi ei äiti ole tohtinut sellaiseen mennä. (Emmääyksin…)
 • Leikki ja koordinaatio on kehittynyt huomattavasti: bebe on hiffannut, miten asioita laitetaan sisäkkäin. Usein menee kivasti pienempi purkki isomman sisään, kylpylelu purkkiin jne., mutta välillä toki on epäonnistuneempiakin kokeiluja (esim. kylpylelujen pussukka purkkiin, ei mahdu ei).
 • Mauri Kunnaksen purkkipyramidi on siis suosiossa edelleen, samoin Laurelinista ostetut kylpylelut ja niiden pussukka. Myös kaikki koliseva/helisevä/muuten ääntä pitävä on tosi jees. Niin ja nimpparilahjaksi saadut Brion vetolelut!
 • Kirjojen selaamisesta on tullut yksi suosikkipuuha. Tytöllä on huoneessaan pieni hyllyllinen kirjoja, jotka levittää päivittäin lattialle ja istuu sitten niiden keskellä kääntelemässä sivuja. Positiivista on, ettei enää yritä repiä sivuja.
 • Kävelee sujuvasti “puita pitkin” sekä vaihtaa tuesta toiseen. Kävelyvaunun kanssa töpsöttely on siirtynyt myös muualle ja tyyppi käyttää innovatiivisesti apuna mitä tahansa liikkuvaa (pyörällinen pikkupöytä, ruokapöydän tuoli, syöttötuoli yms.), jota voi työntää edellään.
 • Harjoittelee tuetta seisomista, yleensä siinä tilanteessa kun vaihtaa kävelytukea. Saattaa pysyä pystyssä useamman sekunnin, varsinkin jos kädessä on jotain.
 • Äidin ollessa aikuisbalettikurssilla ovat isin kanssa opetelleet tanssimaan. :D Musiikki päälle (mainoksetkin riittää) ja likka alkaa hytkyä eestaas. ♥
 • Istuu monesti jalat suoraan eteenpäin, vaikka toki edelleen myös aitajuoksija-asennossa tai polviensa päällä.
 • Yöt ovat hieman rauhoittuneet pahimmasta, kun heräsi pahimmillaan 15-30 min välein itkemään. (Onneksi! Äiti alkoi jo olla vähän väsynyt…) Viime aikoina tosin flunssa on aiheuttanut heräämisiä, raukalla kun on nenä tukossa ja kurkkua kuivaa.
 • Nukuttamisesta taas on tullut vaikeampaa, vaatii ties mitä temppuja ennen kuin vauva nukahtaa. Ei ole meidän likka todellakaan sitä sorttia, että voisi vain toivottaa hyvät yöt ja lähteä huoneesta… No, eiköhän se teini-ikään mennessä helpota.
 • Viimeinen kuukausi tosiaan on mennyt pitkälti kipeänä, räkää riittää ja yskäkin vaivaa. Oli pakko viedä tyttö ekaa kertaa lääkäriin, itse asiassa kahdestikin, ja toisella kerralla napsahti sitten vauvan ensimmäinen ab-kuuri. Nyt vaan toivotaan, että tauti vihdoin menisi pois! (Ja jospa itsekin tästä paranisin, pöpöt kun iskivät viimein myös äitiin.)
 • Ruokailukertoja päivässä on yleensä neljä, sitä viidettä vain on kovin vaikeaa saada mahdutettua päivään. Aamupuuro taitaa olla se lempparein, mmmmmm kuuluu jokaisen lusikallisen jälkeen.
 • Reissuvälipalana on kokeiltu Pirkan hedelmäsosepussukoita (100% hedelmää!) ja äiti ihan yllättyi, kun tyttö osasi saman tien imaista tavaraa pussukasta suuhunsa.
 • Päiviin on ihanasti tullut vihdoin selkeää rytmiä, varsin rytmittömistä vanhemmista huolimatta. Herää useimmiten 8-9 maissa, on hereillä pari tuntia ja sitten väsähtääkin jo päiväunille. Iltapäivä menee syödessä, leikkiessä, ulkoillessa jne. mitä ikinä keksitäänkään.
 • Nukkuu ekat päiväunet rattaissa parvekkeella, joskus jopa kolme(!!) tuntia putkeen. Toiset päikkärit ovat usein suht lyhyet, joskus jopa jäävät välistä kun ei bebe malta ummistaa silmiään.
 • Hampaita on se 7 kpl; tosin tunkee sormia (ja vähän kaikkea muutakin) suuhunsa siihen malliin, että kohta on taas yksi lisää rivistössä. Aivan kuin olisin 10 kk-päivän aamuna nähnyt pienen vilauksen valkoista oletetusta kohtaa… Saisi pirulainen jo tulla läpi!
 • Tyttö on aikamoinen pissaaja, kun ei meinaa kestovaippojen imut riittää millään… Täytynee tutkailla uusia imuvaihtoehtoja sekä mahdollisesti hommata sivunepillisiä vaippoja lisää, ne kun toimivat edelleen parhaiten. Yö- ja reissukertiksissä käytössä tuttuun tapaan Muumit.
 • Päivän rutiineihin on otettu mukaan myös potalla käyminen. Aamuisin ja iltaisin ainakin, usein myös päivällä sopivassa kohtaa. Monta kertaa pottaan on tullutkin tuotoksia, jopa isompi hätä!
 • Vaatteissa on käytössä pääasiassa koko 74, myös joitain 68-kokoisia mahtuu edelleen. Jatkuvasti kuitenkin saa olla laittamassa pieneksi jäänyttä syrjään, että kohta täytyy vissiin kaivaa jälleen isompaa kokoa kehiin.

Tytär 10 kk
Body – Lindex (kirppikseltä), pääkallopökät – Me & MiniMii (maha-ajan joululahja kummitädiltä).