Tämän viikon työputki (eli kolme yövuoroa) takana, nyt voi ainakin pari päivää hengähtää. Ja ensi viikolla on odotettavissa kaikkea mukavaa, alkuviikosta vieraita Tampereen ja loppuviikosta monen päivän festarointia kaupungissa. Elokuu lähenee kovaa vauhtia, mutta onneksi sinnekin on vielä jäänyt odottamisen arvoista häppeningiä. On muuten ollut kaikin puolin aika mahtava kesä tämä!

Eilen houkuttelin kullan mukaani kaupunkiin jäätelön varjolla, sitä ennen käytiin hakemassa torilta herkkuja mansikoiden, viinirypäleiden sun muiden muodossa ja Sokoksellakin pyörähdettiin hiusväriostoksilla. Mua on viime aikoina vaivannut sellainen hiuskriisi, että oli pakko tehdä asialle jotain. Kotona vähän uutta väriä pintaan ja jospa lähiviikkoina pääsisi kampaajan käsittelyyn saksimisen osalta, ehkä niillä eväillä selviäisi taas syksyyn.

Italian ice cream

Käytiin siis Hansan italialaisessa jätskipaikassa, en edes muista milloin viimeksi olen siellä käynyt. Kulta ei ollut käynyt koskaan, joten lähinnä sen takia tahdoin hänet sinne viedä. Mielenkiintoisia makuja olisi riittänyt jättiannokseen, mutta sain lopulta tehtyä päätökseni pienen purkin suhteen: melonia ja kermakirsikkaa. Erinomaisia kummatkin, seuraavalla kerralla voisi maistaa esimerkiksi mangoa.

Tällä viikolla tuli myös tehtyä eräs tarpeellinen hankinta, nimittäin uusi kalenteri. Olen kalenteri-ihmisiä ja alkoi vähän jo ahdistaa vanhan kalenterin päättyessä ensi viikkoon, kun en saanut elokuun muistiinpanoja merkittyä mihinkään. Ei siis muuta kuin Akateemisen paperiosastolle ja kalenterit syyniin, suurimman osan hylkäsin saman tien nähtyäni korkeat kapeat palstat – eihän sellaisiin mahdu kirjoittamaan mitään! Kotiin viemisiksi valikoitui lopulta Moleskinen keskikokoinen kalenteri pehmeillä kansilla, mulla on samanlainen muistikirja päiväkirjana ja rakastan niiden sivujen tuntua.

Muistiinpanovälineet 2010-2011

Lisäksi ostin vartavasten kalenteria varten aivan täydellisen mustan piirustuskynän, jossa on juuri sopivan kapoinen kärki – ja jälki on ihan mahtavaa. Ehkä nyt muistaisi taas siihen päiväkirjaankin kirjoitella vähän useammin? Jotenkin bloggaaminen toimii mulla niin hyvin päiväkirjan korvikkeena, että konkreettiseen kirjaan muistaa niin kovin harvoin raapustaa mitään. Ihanasta Moleskine-kirjasta huolimatta.

Lily Allen – Alright, Still [2006]