Keskiviikkona saimme alkuillasta tänne läjän neitejä Jyväskylästä ja puheensorina täytti kämpän. Matkavalmisteluista selvittyämme Mia hoiti koko lössin satamaan (kiitos vielä kerran!) ja pääsimme aloittamaan pääsiäisen pyhät jo etukäteen. Terminaali vilisi raitapaitoja, baskereita, viiksiä, Moulin Rouge -mekkoja sekä kaikkea mahdollista sinisen, punaisen ja valkoisen sävyissä – olihan Lemmenlautan tämän vuoden teemana Ranska.

Terminaalissa näkyi Ranska

Meillä oli hytti mukavasti kannella 9, joskin yöllä selvisi että about suoraan alapuolella on humppabaari ja jumputus kuului pitkälle aamuyöhön… Onneksi ei sentään kovin aikaisin yritetty nukkua. Selvittyämme sisälle laivaan ja hytin löydyttyä oli vuorossa illan asujen viimeistely, raitapaitaa päälle ja niin edelleen.

Pukukisan finaalikolmikko

Aika pian lähdön jälkeen mentiin kullan ja V:n kanssa ensin hetkeksi humppabaariin ja sitten tsekkaamaan virallinen alkushow. Tankotanssijat olivat aivan uskomattomia, JP Kankaan jutut yhtä levottomia kuin stand up -koomikkojen yleensäkin ja pukukisan parhaat enimmäkseen ansainneet paikkansa kymmenen onnistuneimman asun joukossa. Finaalikolmikossa nähtiin Crème Bonjour -kolmikko, Obelix sekä miimikko, joista viimeiseksi mainittu lopulta vei huutoäänestyksellä koko kisan voiton.

Ranskalainen pariskunta
Raitapaitapariskunta.

Patonki
Feline ja patonki.

Viikset
Viikset kosahti.

Maarianhamina

Ilta hujahti siellä täällä seilatessa. Kulta löysi jonkun vanhan tuttunsa, katosi muutamaksi tunniksi ja löytyi sitten diskosta baskeri takataskussa. Itse en kauheasti humppabaarissa tai diskossa viettänyt aikaa, kovalla soiva musiikki ei vaan houkutellut ja hyteissähän ne parhaat bileet aina tällaisilla risteilyillä on. Aamuyöstä alkoi silmät lupsahdella ja vedettiin joitakin tunteja unta palloon, kuka vähemmän ja kuka enemmän.

Seuraava päivä lähti takkuillen käyntiin, mutta oltiin sentään ennen kolmea vastaanottamassa Maarianhaminasta laivaan tullut kaveri. Laivassa oli siis muitakin kuin opiskelijoita, tämä kaveri mm. oli työporukan kanssa piknik-risteilyllä. Hippasen kävi kyllä sääliksi niitä paria lapsiperhettä, jotka tekivät ostoksiaan älämöivien lemmenlauttalaisten joukossa.

Foooooood!

Ja sitten syömään! 2 x pakollinen 13e ruokalippu kattoi juuri sopivasti oman salaattipöytäni sekä äijelille pihviannoksen grillistä. Silja Europan salaattibuffet ei kyllä petä koskaan. ♥

Kannella

Tax Free -ostosten (viinejä!) ja päiväunien jälkeen käytiin murun kanssa kannella hiihtämässä, aurinko paistoi mutta tuuli oli suhteellisen vilpoista. Feline teki mulle torstaina tuollaisen kivan rusetin hiuksiin! Pitäisi ehkä itsekin opetella väkertämään edes jotain hiusten kanssa…

Saaristomaisemaa

Lemmenlautta 2012 ei ollut ihan yhtä hauska kuin 10-vuotisjuhlaristeily kaksi vuotta sitten, vaikka ihan okei reissu olikin. Verrattuna GOOMiin ohjelmaa oli aika hintelästi ja kieltämättä ne “tavisristeilijät” (eläkeläiset ja lapsiperheet ja muut) väkisinkin laskevat tunnelmaa. Tavallaan laivassa ei edes näkynyt se, että oli menossa opiskelijaristeily, muuten kuin Lemmenlautta-infopisteellä ja satunnaisilla aiheeseen liittyvillä kuulutuksilla (pikadeitit, allasbileet ym.). Positiivista Lemmenlautassa taas on se, että risteilyllä on aina teema ja porukka oikeasti innostuu pukeutumaan teeman mukaisesti.