Ei ole mitenkään liian aikaista ajatella tulevaa kevättä, eihän? Ei se nyt ihan nurkan takana vielä kurkista, mutta äkkiäkös viikot menevät ja kohta ollaan jo maaliskuussa. Hei tammikuuta jo inan vajaa puolet takana, näin pian! Justiinsahan vuosi vaihtui. Päivän pitenemisen huomaa konkreettisesti, kun töistä lähtiessä vasta hämärtää eikä olekaan enää ihan pilkkopimeää. Ja täällä Turussa kun ei tuota luntakaan kovin kummoisesti ole (= Tuomiokirkon kupeessa näkyi tänään vihreää ruohoa), niin orastava kevätfiilis alkaa väkisinkin kutitella sisintä. (Tosin katsotaan vaan, huomenna tulee kuitenkin lunta taivaan täydeltä…)

Object Collectors Item PRE SPRING/SUMMER 2013

Enihuu, takaisin aiheeseen. Siis kevääseen ja kevätpukeutumiseen. Tai oikeastaan nämä kuvat ovat vasta ennakkokevättä, sillä bongasin ne Objectin Fb-sivulta kansiosta Pre-Spring 2013. Niin skeptinen kuin nykyään olenkin about kaikkien Bestsellerin merkkien laadun suhteen, on pakko myöntää että nämä Objectin kuvat iskevät meikäläiseen jälleen kerran. Ensimmäinen on ehkä suosikkini: harmaata ja mustaa, rento mekko, nahkatakki (vaikka ei tuo kyllä mikään nahkatakki ole mutta sellaiseen se herätti inspiraation), ylipolvensukat sekä maiharit. Tykkään!

Object Collectors Item PRE SPRING/SUMMER 2013

Ja koska pukeudun hyvin harvoin samanlaiseen (tai välttämättä edes samantapaiseen) asuun kahtena peräkkäisenä päivänä, edellisen asun täydellinen vastakohta voisi olla vaikkapa tällainen: vaaleaa, kirkkaan väriset housut, hattu ja rennot buutsit. Punaiset housut mulla on jo, mutta ehkä tänä vuonna olisi vihdoin hankkia niiden rinnalle esimerkiksi pari vuotta takaperin himoitsemani minttupökät?

Object Collectors Item PRE SPRING/SUMMER 2013

Rennon letkeää fiilistä tässä kolmannessakin kokonaisuudessa: haalean harmaata, vaaleahkoa denimiä ja kauniit konjakkiset asusteet. Alkukevään työunivormuni voisi näyttää juurikin tältä, oman garderobini sisältöön suhteutettuna tietysti. Tuollaisia helposti jalkaan vetäistävät buutsit multa tosin puuttuu kokonaan, mutta ehkä sellaisetkin joskus vielä tulevat vastaan. Niiden kanssa ei ainakaan tarvitsisi käyttää aikaa nauhojen sitomiseen, pointsit siitä.

Object Collectors Item PRE SPRING/SUMMER 2013

Viimeisen kuvan asussa tykkään jakun, hauskojen housujen ja maihareiden yhdistelmästä. Itse en ole vielä onnistunut löytämään jakkua, jossa olo ei olisi tätimäinen tai liian virallinen – siksi ihailenkin aina tyylejä, joissa kyseinen vaatekappale istuu luontevasti perusasun jatkeena. Onnistuneen toteutuksen voi tsekata esim. Tuijalta tai Marialta. Varmasti mäkin joskus kohtaan just sen täydellisen jakun; sitä odotellessa tyydyn toisen käden collegejakkuun, joka toki sekin on erinomainen vaihtoehto.

(Kuvat: Object Collectors Item)

Amy Macdonald – A Curious Thing [2010]