Jaa että hippasenko on vanha juttu jo nämä menneen kesän asuntomessut?! Vaan ei haittaa, postaan tämän kuvapläjäyksen joka tapauksessa. En taida sepostella kohteista sen enempää mitään, yksityiskohtaisempia asuntomessukatsauksia löytynee kuukkelin avulla pilvin pimein. Lähdimme siis Hyvinkäälle äitin ja S:n kanssa elokuun ensimmäisenä päivänä, joka alkuun oli valitettavasti harmaa ja sateinen. Onneksi keli siitä parani ja loppupäivästä tarkeni ihan eri tavalla niissä kesäisissä vaatteissa, jotka oli aamulla päällensä valkannut.

Hyvinkään asuntomessut kohde 1: Piiri-House

Heti ensimmäinen kohde oli poikkeava: Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema Piiri-House, yhdentoista neliön miniasunto. Ideana sijoittaa pieneen tilaan kaikki tarvittava, kuitenkaan ettei tunnelma kävisi liian ahtaaksi. Puunsävyinen kokonaisuus oli kieltämättä varsin näpsäkkä!

Kamerassa oli päivän päätteeksi 500 kuvaa ja risat, ei ihme että meni hetki (noin puolitoista kuukautta) ennen kuin ehti ja jaksoi edes aloittaa kuvien selaamisen koneella. Kaikkia en sentään aio tähän lykätä, mutta tarpeeksi monta kumminkin. Katso tai kelaa, that’s up to you. Niin ja hei kohteen nimen saa näkyviin kun pysäyttää hiiren kuvan päällä, toivottavasti en onnistunut sekoittamaan kuvia ja kohteita keskenään.

Hyvinkään asuntomessut kohde 2: Käpylä 163
Hyvinkään asuntomessut kohde 2: Käpylä 163
Hyvinkään asuntomessut kohde 4: Hailuoto 153A & kohde 6: Kimara Aurinkorinne
Hyvinkään asuntomessut kohde 6: Kimara Aurinkorinne
Hyvinkään asuntomessut kohde 8: Talvipalatsi
Hyvinkään asuntomessut kohde 8: Talvipalatsi
Hyvinkään asuntomessut kohde 8: Talvipalatsi
Hyvinkään asuntomessut kohde 11: Tunturikoivu 140 & kohde 20: Durofix Kototalo
Hyvinkään asuntomessut, Wixu pyöräteline
Hyvinkään asuntomessut kohde 15: Passiivikivitalo Lumikki
Hyvinkään asuntomessut kohde 15: Passiivikivitalo Lumikki
Hyvinkään asuntomessut kohde 15: Passiivikivitalo Lumikki
Hyvinkään asuntomessut kohde 16: Hailuoto 168
Hyvinkään asuntomessut kohde 17: Villa Isover
Hyvinkään asuntomessut kohde 17: Villa Isover
Hyvinkään asuntomessut kohde 18: Deko-talo
Hyvinkään asuntomessut kohde 20: Durofix Kototalo
Hyvinkään asuntomessut kohde 20: Durofix Kototalo
Hyvinkään asuntomessut kohde 24: Bassotalo Villa Avanti
Hyvinkään asuntomessut kohde 25: Lammi-kivitalo Maja
Hyvinkään asuntomessut kohde 25: Lammi-kivitalo Maja & kohde 28: Jämerä-Sisu
Hyvinkään asuntomessut kohde 26: Passiivikivitalo Skaala
Hyvinkään asuntomessut kohde 26: Passiivikivitalo Skaala
Hyvinkään asuntomessut kohde 27: Lammi-Kivitalo Validus Motus
Hyvinkään asuntomessut kohde 31: Honka Lumi

Tänä vuonna yksikään kohteista ei noussut selvästi yli muiden kuten viime vuonna, mutta muutaman suosikin osaan kyllä nimetä. Mediassa paljon kohkattu Lammi-kivitalo Maja (kohde 25) oli erilainen ja upeasti toteutettu sekä sisustettu, Bassotalo Villa Avanti (kohde 24) noin kaiken kaikkiaan mieleinen kokonaisuus sekä Deko-talo (kohde 18) sisustukseltaan inspiroivin – kaikki ne grafiikat seinillä, oi että! Tietyt trendielementit toistuivat todella monessa sisustuksessa niin ettei voinut kuin huokaista, onneksi kaikki ei sentään hukkunut massaan. Kuvista ehkä huomaa tämänhetkiset mieltymykseni: perusvärejä mustaa, valkoista, harmaata ja niiden kaveriksi ehdottomasti jotain freesimpää. Oranssi, keltainen ja punainen sekä vaalea tammi ovat aika kovia juttuja just nyt.

Ravintola Hiillos
Hiilloksen burgeri bataattiranskalaisilla

Messuilta lähdimme sisustukset päässä pyörien, kukaan ei oikein enää muistanut mitä asioita oli missäkin kohteessa nähnyt. No, onneksi on nämä sekä ne loput kolme sataa kuvaa. Ennen kotimatkaa päätimme vielä poiketa syömään, Kauppakeskus Willan vierestä löytyi mukavan oloinen Ravintola Hiillos. Eikä oltaisi voitu paremmin valita ruokapaikkaa näin asuntomessujen jälkimainingeissa, oli meinaan todella kivasti sisustettu rafla! Betonia, puuta, teollisuushenkeä… Täältä iso peukku ylös. Myös ruoka oli erinomaista, burgeri bataattiranskalaisilla oli aivan älyttömän hyvä. Lämpimät suositteluni – menkää ihmeessä Hiillokseen syömään, mikäli joskus satutte Hyvinkään suunnalla liikkumaan!

Kotimatkalla
Maisemaa kotimatkan geokätköpysähdyksellä.