Huhtikuun viimeisenä perjantaina tiemme vei siskon kanssa Naantaliin meren rannalle. Lähdimme liikenteeseen sen verran ajoissa, jotta ehdimme ennen illan showtimea käydä etsiskelemässä paria kätköä. Pelkkiä sininaamoja tuli tällä kertaa, mutta kelpasi ihailla auringon viimeisiä säteitä meren yllä. Viluissamme siirryimme sitten Kaivohuoneelle, joka oli keikkapaikkana uusi tuttavuus. Aika kotoisaa oikeastaan, porukkaa oli ihan eri tavalla kuin esim. Klubilla yleensä. Viikate nousi lauteille täsmällisesti kaksi minuuttia ilmoitetun kellonlyömän jälkeen – selvinpäin olevat kuulijat kiittävät.

Iltahämyinen meri
V-miehet
Diskopallo
Fast music for slow people

Pojat vetivät ihan kunnon setin, musisointi taisi kestää lähemmäs puolisentoista tuntia. Enimmäkseen soittivat uutta mm. viime syksyn Kymijoen lautturit -albumilta sekä maistiaisia tässä kuussa julkaistulta Panosvyö-kiekolta, joka koostuu Motörheadin klassikoista Viikate-versioina. Illan päätti tuttuun tapaan Kuu Kaakon yllä, joka kyllä toimii aina. Keikan jälkeen tuhlasin vielä roposeni harmaaseen Viikate-huppariin – edellinen on ollut niin käytetty ja laadultaan mainio, että päätös oli suurin piirtein sillä sinetöity. Kaivohuoneelle voisin lähteä keikan merkeissä uudestaankin, äänentoisto oli ihan ok ja tykkäsin kun mesta ei ollut ihan piukkaan ahdettu.

Viikate – Kymijoen lautturit [2013]