Viikonloppu vetelee viimeisiään, miten ne aina tuntuvatkin hujahtavan ohi niin vauhdilla? Tälle viikonlopulle riitti kyllä säpinää, perjantaina lähdin iltapäivällä kotoa ja tänään tulin alkuillasta takaisin. Tampereen reissu meni oikein mukavasti, koitan ehtiä huomenissa kirjoitella siitä lisää kuvien kera. Nyt väsyttää niin järjettömästi, ettei energia riitä parinsadan kuvan läpikäymiseen ja parhaimpien otosten käsittelyyn. Samaisesta syystä tämä on vähän tällainen heiolenhengissä-päivitys, johon voin sujuvasti tunkea kuvan kirsikkapuun kukista. Yksi parhaimmista asioista keväässä!

Cherry blossoms

Aikataulu antoi pitkästä aikaa myöten kotikotivisiittiin, jossa siis kyseinen kirsikkapuu pääsi kamerani kohteeksi. Eilen illalla reissusta kotiuduttuamme oli pihasauna lämpimänä, oi miten nannaa oli kunnon löylyt moottoripyöräilyn jumiuttamille lihaksille! Talviturkinkin heitin uima-altaaseen, jossa vesi oli hellepäivien seurauksena lämmennyt jo pariinkymmeneen asteeseen. Tänään oli jo selvästi viileämpää ja iltapäivällä alkoi vesisade, toivottavasti pian tulisi taas aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, joista mäkin ehtisin mahdollisesti nauttia. Tämä viikko vain oli jotenkin niin kiireinen, etten ehtinyt paljonkaan nauttia helteistä.

Lopuksi vielä eräs asia, josta mun piti kirjoittaa jo alkuviikolla: kesätukka! Mullahan on viime syksystä asti ollut ruskeat hiukset otsatukalla, nyt viimeisimpänä sävy taittui hieman punaiseen. Otsatukan pois kasvattamisesta päätin jo alkukeväästä, ikävä etuheittoon yksinkertaisesti kasvoi liian suureksi. Myös tumma väri tuntui jotenkin tunkkaiselta – kuten mulle usein keväisin käy – joten jonkinasteinen vaalentaminen oli auttamatta edessä. Kaupan värinpoistoja en päähäni enää suostu laittamaan, vaan turvauduin jälleen kerran vakikampaajani Kristiinan taitoihin. Värinpoiston jälkeen hiuksiini laitettiin kultasävyinen vaalea väri pohjaksi ja lisäksi vaaleampia ohuita raitoja elävöittämään kuontaloa. Pikkasen pelotti nuo raidat ensin, kun mulla ei sellaisia ole koskaan ollut, mutta lopputulos oli erinomainen ja tykkään raitatukastani kovasti.

Hiuspäivitys

Pohjaväri on suhteellisen lähellä omaa hiustenväriäni, joten seuraavasta värjäyskerrasta ei toivottavasti tarvitse kantaa huolta pariin-kolmeen kuukauteen. Aurinko vaalentaa väriä jonkun verran, mutta kultasävyn katoamisen ei pitäisi muuttaa päätäni katastrofiksi, hieman ehkä perusvärisemmäksi vain. Kunhan haivenet nyt eivät kesän aikana päätä lähteä vihertämään kuten viime kesänä… Viikottaisen syväpuhdistavalla shampoolla pesun luulisi pitävän ylimääräiset moskat kaukana hiuksista.