Suureksi yllätyksekseni piskuinen blogini on alkanut saada yhteistyötarjouksia, olenpa siis minäkin joutunut muodostamaan kantani kyseiseen asiaan. Luen blogeja PALJON ja mainontaa ammutaan nykyään vähän joka tuutista, mikä voisi ärsyttää enemmänkin mikäli pitäisi katsella mainosbannereita ja -linkkejä (Adblock Plus on ystävä) tai kymmeniä Nelly-kollaaseja peräjälkeen (ne blogit ovat lukulistaltani kaukana). Oma domain ja itse väännetty ulkoasu ilman rumentavia mainoskilkkeitä ovat bloggaamiselleni aivan must, niistä luopumiseen tarvittaisiin vähintään viisinumeroisia rahasummia. Ei pelkoa sellaisista muutoksista siis.

EDIT: Yhteistyö päättynyt

Päätin nyt kuitenkin heittäytyä vihdoin mukaan nykymaailman menoon sen verran, että vastasin myöntävästi Zalandolta tulleeseen kyselyyn mahdollisesta yhteistyöstä. Saksasta lähtöisin oleva Zalando tarjoaa nettikaupassaan kenkiä ja muotia naisille, miehille ja lapsille, lisäksi valikoimassa on urheiluvarusteita sekä tuotteita kodin sisustukseen. Plussaa paitsi laajasta tuotevalikoimasta, ehdottomasti myös ilmaisesta toimituksesta ja palautuksesta sekä maksuttomasta asiakaspalvelupuhelimesta!

Toimitustapana on MyPack, joka omasta mielestäni alkaa olla se kätevin tapa Suomessa. Ei enää tunnin jonotusta “lähi”postissa (joka nykyään on kaupungissakin monilla jo useamman kilometrin päässä, jonka aukioloajat ovat mitä sattuu ja jonka henkilöstö on vähennetty aivan minimiin. Posti palvelee – tai sitten ei.) vaan paketin voi hakea helposti lähimmästä noutopisteestä: Siwat, Valintatalot ym. Maaseudulla homma on tietysti eri, mutta kaupungissa noita lähikauppoja on vähän joka nurkalla plus ne ovat auki aamusta pitkälle iltaan ja usein myös sunnuntaisin.

Yhteistyön tiimoilta tein Zalandolle testitilauksen, jota odottelen saapuvaksi lähipäivinä. Tilausprosessi on pääpiirteittäin looginen, ainoa varsinainen miinus siitä ettei MyPack-noutopistettä saa itse valita esim. listasta – lähin kun ei aina ole välttämättä se kaikista kätevin, jotta paketin voisi hakea vaikkapa työ-/koulumatkalla. Käyttäjätiedoissa taas hymyilytti hieman sukupuolen valintalaatikko, jossa vaihtoehdot ovat ainoastaan rouva tai herra – suomalaisittain tärkeä neiti on jäänyt johonkin matkan varrelle.

Zalandon syksy
Salamaneule Best Mountain 59,95 e; nahkavyö Cheap Monday 34,95 e; kashmirpipo Headhunter 119,95 e;
shortsit Object 39,95 e; korolliset nauhakengät Vagabond 89,95 e

Siinä vielä koottuna muutama tuote, joista oma syysgarderobini voisi esimerkiksi koostua. Linkkejä uskaltaa toki klikata, siitä ei kilise roposia tililleni tai mitään vaan ovat tuossa ihan vain tuotteiden löytämistä helpottamassa jos jokin alkaa erityisesti kiinnostaa. Ei olisi kyllä musta vääntämään tällaisia kollaaseja kovin usein, jotenkin en tunne omaksi jutukseni… Mutta tulipahan kokeiltua. Ja heh heh, olen oman mainontani uhri sillä aloin himoita kaikkia noista kaappiini. Viininpunainen & harmaa on pop!

Palataan tilaamani paketin todelliseen sisältöön, kun olen sen kätösiini saanut.

(Tuotekuvat: zalando.fi)