Eikö olekin jo sopiva aika pohtia tulevaa joulua? Näin meinaan ainakin nyt tehdä. Glögiä olen tosiaan hörppinyt siihen malliin, että parempi pitää hieman taukoa ennen kuin takapuoli leviää liikaa kaikesta siitä sokerista ja esanssista mitä tuo ihanainen joulujuoma pitää sisällään. Perinteinen jouluaattoon kestävä karkkilakko on tänä vuonna 75 päivän mittainen, tänään on 40 päivää jäljellä eli kohta ollaan voiton puolella!

Sen kummemmin en ole vielä ehtinyt joulua ajatella, mitä nyt joulukoristeiden etsiminen sekä mahdolliset korttiaskartelut ovat pikaisesti käyneet mielessä. Toteutuspuoli uupuu toistaiseksi, saa nähdä mitä lopulta edes ehdin tehdä ajoissa. Mutta pienimuotoisen joulutoivelistan väänsin äkkiseltään, tältä siis näyttää mun joulun 2012 haaveet:

Joulutoiveet

  1. Näitä ihania Scholten & Baijings for Hay Minimal-pussilakanasettejä ottaisin mieluusti kaksin kappalein: itselle pinkkisävyinen Suryp ja puoliskolle vähän neutraalimpi Lemon.
  2. Ihastuin Polkka Jamin Kissanpäivät 2013 -seinäkalenteriin ensinäkemältä. Sopisi meidän keittiöön kuin voi leivälle!
  3. Olen renkuttanut Samuli Putron uusinta levyä Tavalliset hautajaiset Spotifystä koko syksyn, joten olisi jo aika saada se myös levyhyllyä koristamaan (eli autoon matkamusiikiksi).
  4. Suosikkini kotimaisista sisustuslehdistä on ehdottomasti Deko, jonka tilaus mulla loppui justiinsa. Tulisin oikein iloiseksi, jos lehti kolahtaisi postiluukusta seuraavanakin vuonna.
  5. Uskon sinisilmäisesti, että Hanna & Alexander Gullichsenin tänä syksynä julkaistu Safkaa-kirja tekisi myös tästä tumpelosta kelpo kokkaajan. Inspiraatio helppoihin mutta maukkaisiin ruokiin on se mitä meidän keittiöön kaivataan!
  6. Viime vuoden kausiglögi Blossa oli jotain kahvinmakua (yhh!), mutta vuoden 2012 versio kuulostaa paljon paremmalta: keltainen, sitruksinen, inkiväärinen, hennon mausteinen*. Ensin voisi tosin juoda vuoden takaiset lahjaglögit pois…
  7. Normann Copenhagenin hauska Ägg-teesihti olisi oivallinen työpäivän teehetkiin. Värinä voisi olla vaikkapa nätti mintunvihreä.
  8. Marimekon korvattomat Kaiku-mukit jäivät viime jouluna saamatta, joko nyt olisi niiden vuoro?
  9. Iittalan kauniita Sarjaton-laseja meillä onkin jo kaksi kirkasta, niiden kaveriksi tahtoisin pari harmaata. Jos jokin on arjen luksusta niin juominen näistä laseista!

(* kuvaus alko.fi; tuotekuvat: HAY, Polkka Jam, putro.fi, Deko, Adlibris, blossa.se, RUM21, Marimekko, Iittala.)