Ehkä olisi jo aika kirjoittaa lisää hääjuttuja..? Onhan juhlapäivästä kohta kuukausi aikaa. Pahin hääkrapula alkaa vihdoin olla takana ja arki pyörii jälleen suht normaalisti. Vaikka meidän järjestelyt menivät kaikkiaan aika jouhevasti ja nopeastikin (ts. viimeisellä viikolla), juhlan jälkeen olo oli pitkään jotenkin tyhjä. Ei oikein tahtonut tajua, että suunnitellut kemut olivat ihan oikeasti ohi. Ja jos musta tuntuu tältä, niin millaista on niillä morsiamilla, jotka ovat suunnitelleet päiväänsä hartaammin ja huomattavasti pidempään?!

Juhlapaikan suhteen oli alusta asti selvää se, ettei se tule olemaan mikään Turun rajojen sisäpuolella oleva paikka, ne kun ovat usein aivan järjettömän hintaisia. Siispä tutka kohti lähiseudun vaihtoehtoja, joista päädyimme aika helposti Nousiaisten Kalliopohjaan. Mies ei ehkä ollut ihan niin innoissaan, mutta itse ihastuin paikan tunnelmaan – vanhaa ja vähän kulahtanuttakin, mikä sopi mainiosti meidän vähän sinnepäin -meininkiin. Kävi tosin niin kivasti, että Kalliopohjaa freesattiin talkoovoimin kesällä mm. maalaamalla puunväriset puolipaneelit valkoisiksi ja fiilis parani entisestään. Nousiainen juhlapaikkana oli siinäkin mielessä hauska, että kummallakin meistä on menneisyys kunnan koululaitoksen kanssa.

Virallisesti Kallipohjan vuokra-aika alkoi perjantaina iltapäivällä, mutta kun tila sattui olemaan vapaa torstaina niin pääsimme aloittelemaan järjestelyt jo silloin. Torstai ja perjantai touhuttiin vilpoisessa +14 asteessa, ensin lämmitys ei ollut päällä ja sitten se ei suostunut käynnistymään lainkaan. Lauantai-iltapäivään mennessä paikka saatiin onneksi lämpimämmäksi erillisillä lämmittimillä, pari tuntia juhlien alkamisen jälkeen oli itse asiassa jopa turhan lämmin.

Kuvat seinälle

Koristeluinspiraatiota keräsin sieltä täältä netistä ja niistä sitten syntyi meidän kekkereihin parhaiten sopiva (ja helpoimmin toteutettava) kokonaisuus. Tiesin heti alkuun, että haluan koota vieraiden katsottavaksi kuvia himpun vajaa viisivuotisen matkamme varrelta. Ensin mietin jonkinlaista kuvakollaasia, mutta kiitos Norsiksen vinkin seinille tulikin yksittäisiä kuvia polaroid-tyyliin. Eikä muuten maksanut paljoa! Toki kuvien käsittelyssä (CameraBag 2 pelasti jälleen) meni kevyesti pari iltaa, mutta noin muuten hintaa 55 kuvalle tuli postikuluineen vajaa 8 e – plus kuvat oli valmiiksi katkottu oikeaan mittaan, jes. Vertailuna blogeissa kohkattu Printic, jossa polaroidmaiset Instagram-kuvat maksavat 0,79 e/kpl. Mustavalkoinen juuttinauha löytyi omista kätköistä, pyykkipoikia ostin pari pussia lisää (jäävät tietty käyttöön kotona).

Ripustusta

Hääsalin matalampaan ns. eteisosaan ripustettiin mustia, valkoisia ja oransseja ilmapalloja sekä juomapöydän päälle yksi iso ja kaksi pientä paperipalloa Ikean paperikaupasta. Salin ikkunoihin päätyi eteisestä ylijääneet palloryppäät ja Mian kanssa tällä ohjeella askarreltu oranssi paperihässäkkä. Siitä ei todellakaan tullut yhtä kaunista kuin esikuvansa, mutta ainakin meillä oli hauskaa tehdessä ja löysihän se sitten paikkansa juhlapaikaltakin.

Hääkukat

Väreinä koristelussa oli siis kutsujen tapaan valkoista, mustaa ja oranssia. Oranssi väri lähti alkujaan hääpaikan tuoleista, joskin se sopi muutenkin vallan mainiosti syyshäiden väriskaalaan. Pöytiin tuli kukiksi valkoisia ja oransseja Reilun kaupan neilikoita, maksoivat yhteensä alle 15 e. Kukat aseteltiin vanhoihin pulloihin, joita löytyi kotikotoa vaikka kuinka paljon. Jämäkukista ja ulkoa haetuista luonnon lisukkeista Mia vielä taikoi morsiusneidollemme aivan täydellisen pikku syyskimpun.

Paikkakorttien kasaaminen

Kaikki paperimateriaali muotoutui lopulta pitkälti samaan tyyliin kutsujen kanssa. Ohjelma ja menu olivat kutsua kookkaampia, mutta sidottuna samalla tavalla oranssilla sifonkinauhalla. Raitareunaiset paikkakyltit tökättiin pystyyn männynkäpyihin, osa asettui nätimmin ja osa vähän hassummin. Koristelun kallein osa taisi olla oranssit kynttilät, jotka ostin Muovitukusta (se on muuten aikamoinen juhlatarvikkeiden taivas!). Lisäksi hain perjantai-illalla vielä Tarjoustalosta pieniä venetsialaiskynttilöitä eteiseen ja vessoihin, oranssina tottakai.

Perjantaina saimme hommat valmiiksi kahdeksan maissa illalla, iso kiitos Mialle & Envialle avusta! Toki meillä äijelin kanssa oli kotona vielä ohjelmassa viimeisten koristelujen askartelu sekä soittolistan kokoaminen, pakko se oli jotain jättää siihen kuuluisaan viime hetkeen. ;) Seuraavassa postauksessa sitten kuvia valmiista koristeluista. To be continued…

Anna Abreu – Just A Pretty Face? [2009]